Kakkerlakken in uw huis? Wij van Marandor snappen dat dit heel onaangenaam is en helpen u graag met het bestrijden! Benieuwd wat u zelf kunt doen tegen kakkerlakken? Wij geven u graag een paar tips.

Wat zijn kakkerlakken?

Kakkerlakken zijn kleine, platte en meestal lichtbruine beestjes die tussen de 1 à 2,5 cm groot worden. Kakkerlakken zijn erg onhygiënisch omdat ze zich verplaatsen van vuil naar vuil. Ze kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid, omdat ze eenvoudig schimmels, bacteriën en ziektekiemen verspreiden. Naast de gezondheidsrisico’s die kakkerlakken met zich meebrengen, scheiden ze ook nog eens een onaangename geur af. Bovendien planten kakkerlakken zich snel voort, waardoor er in een zeer korte tijd een plaag ontstaat in uw huis of bedrijfspand.

Waar komen kakkerlakken vaak voor?

Kakkerlakken zijn ster in het vinden van goede schuilplaatsen. Ze bevinden zich graag in een warme en vochtige omgeving waar organische en proteïnerijke materialen aanwezig zijn. Badkamers, keukens en productieruimtes zijn plaatsen waar kakkerlakken zich graag schuilhouden. Kakkerlakken moeten veel water drinken dus ook in de buurt van waterleidingen, buizen en rioleringen kunt u ze aantreffen. Daarnaast zijn meubels plekken waar kakkerlakken zich graag verstoppen. De nesten van kakkerlakken bevinden zich vaak in holle wanden of valse plafonds. Check dus altijd even achter loshangend behangpapier.

Wat kunt u zelf doen tegen kakkerlakken?

Kakkerlakken voorkomen is natuurlijk het beste. Wij geven u graag een paar handige tips die kakkerlakken buiten de deur houden.

  1. Houd uw keuken goed schoon. Kakkerlakken begeven zich graag in een omgeving met eten en vocht. Ook uw toilet en keuken zijn aantrekkelijk voor kakkerlakken en moeten dus vaak schoongemaakt worden.
  2. Zorg ervoor dat er nergens kieren of kleine openingen zijn. Kakkerlakken komen vaak binnen via ventilatieopeningen.
  3. Lucht uw huis vaak en zorg voor een lage temperatuur. Kakkerlakken bevinden zich niet graag in koude, winderige omgevingen.
  4. Als u dan toch een kakkerlak aantreft in uw huis, is het belangrijk om er zo snel mogelijk bij te zijn, zodat u een plaag kunt voorkomen.
  5. U kunt voor de bestrijding zelf alleen gebruik maken van toegestane middelen. Deze zijn te herkennen aan een toelatingsnummer van het Ctgb.
Kakkerlakkenbestrijding Dordrecht

Kakkerlakkenbestrijding Dordrecht door Marandor Pest Control

Bent u te laat met preventieve maatregelen en is er een plaag kakkerlakken uw huis binnen gedrongen? Marandor Pest Control is expert op het gebied van ongediertebestrijding in de omgeving van Dordrecht. Onze specialisten helpen u graag om van de kakkerlakken af te komen. Neem gerust contact met ons op!