Veel mensen hebben last van papiervisjes in huis. Dat komt vooral omdat onze huizen tegenwoordig beter geïsoleerd zijn. Het is lekker warm en droog, wat een perfecte leefomgeving is voor papiervisjes. Wilt u van deze vervelende beestjes af? Schakel de hulp van Marandor Pest Control in Dordrecht in! Wij zorgen ervoor dat de papiervisjes op de juiste manier bestreden worden. 

Wat zijn papiervisjes?

Papiervisjes zijn kleine, langwerpige insecten. Ze worden vaak verward met de zilvervisjes. Zilvervisjes leven in een vochtige omgeving, terwijl papiervisjes juist in een droge omgeving leven. Je vindt ze vooral in papier, behangpapier, kartonnen dozen en boeken. Deze tasten ze aan, omdat ze leven van cellulose wat bijvoorbeeld in behangpapier, lijm en katoen zit. Papiervisjes kunnen veel schade aanbrengen aan onder andere papier en behang. Gelukkig zijn ze niet schadelijk voor de gezondheid van de mens.

Wat kunt u doen tegen papiervisjes?

Om een papiervisjesplaag te voorkomen zijn er een aantal tips.

  • Maak spleten en kieren dicht.
  • Laat dingen als kleding en boeken niet op de grond liggen.
  • Zet regelmatig een raam open.
  • Houdt de temperatuur onder de 22 graden.
  • Lucht af en toe je kledingkast goed door.
  • Check of je behang goed op de muur geplakt zit.
  • Leg belangrijke papieren of fotoalbums in afsluitbare plastic dozen.

Papiervisjes kunnen 360 dagen zonder eten en drinken doen ze zelfs nooit. Een vrouwelijk papiervisje legt in haar leven meer dan 100 eitjes. Als u eenmaal last heeft van papiervisjes dan komt u er dus moeilijk vanaf. Schakel daarom een specialist in!

bestrijding papiervisjes

Bestrijding van Papiervisjes in Dordrecht door Marandor

Is de overlast te groot? Marandor Pest Control kan u hierbij van dienst zijn. Wij voeren een ‘naden en kieren’ behandeling uit met speciale vloeistof. De vloeistof verdampt en er blijft een residueel middel achter, waarmee de diertjes in contact zullen komen.

Marandor in Dordrecht helpt u graag met het bestrijden van de papiervisjes en geven advies om de terugkeer van ongedierte te voorkomen.