Niemand zit te wachten op mieren in en rondom zijn of haar woning. Marandor Pest Control vertelt u graag hoe u een mierenplaag kunt herkennen en wat u er zelf tegen kunt doen.

Welke mieren komen voor in Nederland?

Mieren zijn er in allerlei soorten en maten. In Nederland hebben we vooral te maken met de wegmier, maar zo kennen we ook onder andere de faraomier en is het mediterraan draaigatje behoorlijk in opkomst. Deze laatstgenoemde kan bijten en kan voor behoorlijk wat overlast zorgen voor omwonenden bij een nest.

Hoe herken je een mierenplaag?

In het voorjaar, bij een stijgende temperatuur, worden de mieren actief en gaan op zoek naar een voedselbron.

De tekenen van een mierenplaag zijn als volgt:

  • Levende mieren
    Ziet u levende mieren in uw keuken of kast waar u voedingswaren bewaard? Tref dan snel maatregelen om mieren te voorkomen of neem contact op met Marandor om te helpen bij de bestrijding.
  • Looppaden van mieren
    Ziet u een mierenstraat vanuit uw woning of naar uw woning? Dan heeft u last van een mierenplaag. Schakel snel hulp in en bestrijdt de mieren!
  • Mierennest
    Een mierennest is te herkennen aan een klein hoopje aarde of vuil. Het kan zijn dat het nest is gebouwd in de muur, maar andere rustige, donkere plekken zijn ook favoriet. Helaas zijn deze minder makkelijk te vinden.

Hoe voorkom ik een mierenplaag?

Mieren weren uit uw woning kan eenvoudig met afschrikmiddelen tegen mieren en het afkitten van openingen rondom deuren en ramen. Daarnaast is het belangrijk om gemorst eten en drinken direct schoon te maken. Mieren worden namelijk vooral aangetrokken door zoetigheid! Zorg er daarom voor dat er geen kruimels in uw woning liggen en bewaar uw eten in luchtdichte bakjes en zakjes. Heeft u een huisdier? Ook dit vinden de mieren erg lekker. Zorg er daarom voor dat u de etensresten direct opruimt en dat u de voedingsbak goed schoonmaakt.

Mieren bestrijden Dordrecht

Mieren bestrijden door Marandor Pest Control

Heeft u ondanks uw voorzorgmaatregelen last van mieren of blijven de mieren terugkomen naar uw woning? Schakel dan de hulp in van Marandor Pest Control! Wij zijn de expert op het gebied van ongediertebestrijding in Dordrecht en omgeving. Onze specialisten helpen u graag met het bestrijden van mieren. Neem gerust contact met ons op!