Een muizenplaag in gebouwen wordt meestal veroorzaakt door de huismuis. Naast de huismuis kennen we andere soorten zoals o.a. bosmuis, veldmuis en spitsmuis. Muizen zijn in principe alleseters en komen op veel verschillende geuren en producten af. Hierdoor is het lastig om van muizen af te komen. Marandor Pest Control is gespecialiseerd in het bestrijden van muizenplagen en helpt u graag!

Schade door muizen

Muizen veroorzaken veel overlast en schade wat tot problemen kan leiden in uw leefomgeving of werkomgeving. Muizen bevuilen uw voedselvoorraad met hun uitwerpselen en urine, wat kan leiden tot ziektes bij uzelf en uw huisgenoten. Daarnaast is er door de uitwerpselen en urine kans op stankoverlast. Helaas houdt het daar niet op. De muizen knagen niet alleen aan uw voorraad, maar ook aan andere zaken in uw woning wat zorgt voor knaagschade.

Ontwikkeling van de muis

De muis probeert zich binnen te dringen in de woning om een veilige en warme plek te vinden om daar een nestje te maken en te gaan voorplanten. ’s Winters komt dit vaker voor dan in de zomer. Een normale levensduur van de huismuis is ongeveer 1 jaar. In 1 jaar verwerpt een vrouwtje 5-10 keer per jaar een nest. De nest grootte is gemiddeld 4-9 jongen. Na 2 maanden is de huismuis geslachtsrijp. Wacht dus niet te lang met het bestrijden van de muis. Hoe langer u, wacht hoe groter de plaag.

Maak uw huis onaantrekkelijk voor de muis

Een muizenplaag voorkomen is altijd beter dan het bestrijden! Berg uw voedsel daarom goed op in afgesloten verpakkingen. Sluit dierenvoeding goed op in eventuele afsluitbare emmers. Ga na of uw pand of huis geen brede kieren of spleten heeft. Een muis kan al binnendringen door een opening van 0,5 cm! Daarnaast is het uiteraard belangrijk om uw woning of pand regelmatig schoon te maken.

Indien u weet waar de muizen van komen of waar ze vaak zitten kunt u muizenvallen gebruiken om ze te bestrijden. Gebruik een blokje kaas of pindakaas in de muizenval om de muis te lokken. Plaats de muizen val op de plek waar u denkt dat ze zitten.

Muizenplaag

Muizenplaag bestrijding door Marandor Pest Control

Het effectief bestrijden van een muizenplaag vergt kennis van diverse bestrijdingsmiddelen. Daarnaast is het belangrijk om eerst in kaart te brengen om wat voor type muis het gaat in uw geval. Ga niet zelf aan de slag met gif maar schakel een specialist in! Marandor Pest Control helpt u graag bij het bestrijden van muizenplagen. Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.