Het mediterraan draaigatje

Het mediterraan draaigatje is een zwarte, glanzende mier waarvan de werksters tussen de 2 tot 5 millimeter groot zijn. Een kolonie van het mediterraan draaigatje bestaat uit zeer veel ei-leggende koninginnen die allemaal familie van elkaar zijn. De werksters van alle koninginnen werken met elkaar samen en zo ontstaat een uitgebreide superkolonie.

Hoe herken ik een mediterraan draaigatje?

Op straten kun je veel krateropeningen tussen de stoeptegels vinden. In de zomermaanden is de kolonie op z’n grootst en kan je dit beeld tegen komen.

Het mediterraan draaigatje is een warmte minnende soort, afkomstig uit Zuid-Europa en waarschijnlijk in ons land terecht is gekomen met grond van tuin- of potplanten.

Draaigatjes steken met hun achterste en kunnen bijten. Een beet is niet gevaarlijk, maar het zorgt wel voor veel pijn en ongemak. De naam ontleedt het beestje aan de manier waarop deze zich verdedigt, allereerst bijt ze en daarna draait ze haar achterste om een irriterend stofje in de beet te spuiten.

Hoe kom ik van een mediterraan draaigatje af?

Bestrijden van het draaigatje is nog niet zo simpel. Omdat er meerdere koninginnen in een nest zitten is het behoorlijk lastig om de gehele kolonie te bestrijden. De koninginnen van verschillende nesten kunnen elkaar tolereren. Hierdoor kunnen nesten van miljoenen dieren ontstaan. De gecombineerde nesten kunnen een groot oppervlak in beslag nemen. Wij zijn experts in het verdelgen van de mediterraan draaigatjes.

Kom je het draaigatje tegen? Ga nooit zelf aan de gang met de bekende middelen, om resistentie te voorkomen, maar schakel een professional van Marandor in!

Waarom kunt u het beste kiezen voor Marandor?

Marandor is expert in het verlossen van ongedierte. Wij hebben verregaande kennis over het verdelgen van mieren, muizen, ratten, wespen, kakkerlakken, spinnen, vlooien en nog veel meer ongedierte.

Onze service richt zich op het zo snel mogelijk afkomen van ongedierte bij uw bedrijf of woning. Naast dat het vervelend is om last te hebben van ongedierte, kan het ook schade veroorzaken aan het gebouw. Elke soort ongedierte moet op een andere manier aangepakt worden. Met onze methodes houden wij zo veel mogelijk rekening met het milieu. Marandor klaart de klus snel zodat u weer kunt genieten van de woning.